Terapie nutrițională

serv1

Obiectiv: nutriția

Timpul este o piedică pentru hrana sănătoasă? Bucătăria ta s-a mutat la birou? Ai nevoie de rețete simple care pot fi puse în practică chiar și atunci când ești obosit? Ți-ar fi utile niște gustări sănătoase la birou? Ai vrea să-ți fie simplu să comanzi un prânz sănătos? Este momentul să externalizezi aceste decizii către un specialist. Înțeleg ritmul alert al vieții profesionale, presiunea, responsabilitățile și limitările, de aceea am creat pachete potrivite acestui stil de viață.

Citește mai mult

Slăbește natural

Fie că dorești să dai jos câteva kilograme sau să faci o schimbare radicală, primii pași sunt cel mai greu de urmat. Ai la îndemână informații din abundență despre diete miraculoase sau poțiuni rapide pentru slăbit, însă, pentru omul modern, soluțiile standardizate nu sunt o soluție. De cele mai multe ori acestea sunt drastice, haotice, extreme, cu efectele dorite pe termen scurt sau deloc. În schimb, neadaptarea la caracteristicile individuale poate produce dezechilibre care pot fi cu greu remediate și conduce chiar la afecțiuni cronice.

Citește mai mult

Un start armonios, un viitor sănătos

În calitate de medic și de părinte știu cât de importantă este dobândirea unor obiceiuri sănătoase începând de la o vârstă fragedă. Acești primi ani de viață pregătesc copilul pentru a avea o alimentație echilibrată și rațională, stabilesc preferințele culinare, pun bazele dezvoltării fizice și emoționale ulterioare. Diversificarea defectuoasă urmată de o alimentație haotică, neadaptată nevoilor copilului, pot contribui la apariția intoleranțelor alimentare, alergiilor, privează copilul de anumiți nutrienți esențiali și pot cauza obezitate și chiar afecțiuni grave în viața de adult. Cu toate că moștenirea genetică predispune la apariția obezității, factorii de mediu, precum alimentația defectuoasă și sedentarismul, joacă un rol decisiv.

Citește mai mult

Aleargă în cursa ta

Dacă ți-ai setat ca obiectiv performanța sportivă, indiferent de domeniul ales, este nevoie să acorzi o atenție deosebită dietei tale. Pentru a-ți optimiza rezultatele, adaptarea stilului de viață la noul obiectiv și stabilirea programului de antrenament adecvat sunt esențiale.

Experiența de 8 ani din cadrul Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Militar Central, m-a pus în contact cu selecția, evaluarea medicală,  testarea competenței și performanțelor în domeniul aeronautic. Sunt familiarizat cu cele mai moderne soluții de testare care stau la baza conceperii și individualizării programelor de antrenament și nutriție specifice pentru fiecare sport în parte.

Te aștept cu servicii dedicate nevoilor tale:

  • Planificarea unei strategii de suplimente ergogene/nutriționale pentru obținerea unor performanțe optime
  • Stabilirea unui Plan de alimentație pentru scăderea, creșterea în greutate sau întreținerea greutății actuale
  • Monitorizarea și evaluarea compoziției organismului
  • Educație în ceea ce privește  hidratarea și echilibrul electrolitic, precum și planificarea alimentației optime înainte, pe parcursul și după antrenamente sau competiții
  • Stabilirea unei strategii de recuperare în cazul unui accident sau, pur și simplu, după o competiție solicitantă
  • Planificarea inteligentă  a folosirii suplimentelor (ținând cont de legislația dopajului)

Sunt partenerul tău de încredere pe drumul spre performanță!

Hrană pentru doi

Fără îndoială, o dietă completă, echilibrată, este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care îl poți face bebelușului tău. Pentru că sarcina este extrem de solicitantă pentru viitoarea mamă, atât din punct de vedere nutritiv, cât și emoțional, este nevoie să pregătim corpul pentru această experiență. Astfel, ideal, primul pas spre echilibrarea nutriției se va face în momentul în care decizi  să rămâi însărcinată. Schimbarea stilului de viață sporește șansa de a rămâne însărcinată și crește probabilitatea ca aceasta să fie dusă la bun sfârșit.

Citește mai mult

Echilibru verde

Indiferent de etapa ta, te aștept să alegem împreună “verdele”!

Dacă deja ai adoptat o dietă vegetariană, vegană sau raw-vegană sau, pur și simplu, ești în tranziție spre una dintre aceste variante, consider că este nevoie de o atentă planificare și monitorizare a acestui stil de viață. Nu este suficient să cumperi o carte cu rețete și de mâine să faci o schimbare radicală. Schimbarea bruscă a stilului de viață se poate dovedi frustrantă, poate produce dezechilibre nutriționale și să se finalizeze cu un eșec.

De aceea, modificarea obiceiurilor alimentare către o dieta vegetariană trebuie să se facă treptat, progresiv. În perioada de adaptare vei învăța să elimini carnea din dietă, dar și să înlocuiești proteina animală cu cea vegetală, să diversifici combinațiile vegetale, să nu faci abuz de “verde”, să-ți educi gustul pentru a te adapta la nou și așa mai departe.

Dacă ai adoptat de ceva vreme un alt stil de viață, o evaluare periodică pentru a observa modul în care ai inclus hrana vegetală în stilul tău de viață este foarte utilă. O evaluare medicală te va sprijini să înțelegi ce și unde este nevoie să faci ajustări în dietă pentru a fi complet adaptată nevoilor și dorințelor tale.